Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aanmelden beginners vliegvissen Kyll

1 januari 2020 @ 08:00 - 23 januari 2020 @ 08:00

Geachte vliegvissers,
Dit jaar organiseren René Wetters en Chris van Elk een vliegvistrip naar de Kyll, met verblijf in Birresborn, in Ferienhaus JANA.
Dit is een vakantiewoning met slaapgelegenheid voor max 12 personen en ligt op prettige afstand van een aantal visstekken in de rivier de Kyll.
Chris en René organiseren deze trip op eigen initiatief en dit jaar primair voor de vliegvissers zonder ervaring met stromend water. Binnen clubverband hebben nieuwe leden leren, werpen, leren binden en… leren vissen. Het vissen op stromend water, de Kyll, in de Eifel, Duitsland, maakt daar dan vervolgens ook onderdeel van uit. Deze trip wordt al jaren, door verschillende leden, georganiseerd en is formeel geen onderdeel van het clubprogramma.
De vistrip zal plaatsvinden van zaterdag 2 mei 2020 (aankomst dag) tot  zaterdag 9 mei 2020 (vertrek dag). Deze data zijn zojuist (12 november 2020) gereserveerd, wij verwachten dat de reservering bevestigd zal worden.
We willen de nieuwe leden en leden die nog nooit op stromend water hebben gevist in de gelegenheid stellen om als eerste hun belangstelling kenbaar te maken. Er is plaats voor 6 beginnende vliegvissers, de overige plekken zijn voor ervaren vliegvissers, die zullen de groep dan ook, desgewenst, begeleiden. Nogmaals, beginners hebben dit keer tot 1 december 2019 voorrang  bij het aanmelden,  daarna nemen we ook de andere belangstellenden op. Er ook hier geldt dat de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst bij Chris.
Meld je aan bij Chris van Elk: emailadres is velk@xs4all.nl. Na de belangstellingsregistratie zullen de resterende plekken openstellen voor de overige leden. Als de inschrijvingen rond zijn, organiseren we een voor bespreek avond en zullen we ook vliegen voor de Kyll gaan binden.
Praktische informatie
Voor het vissen in de Kyll is het nodig dat u beschikt over de staatsvergunning ( we noemen die de “blauwe”kaart) en de lokale vergunning. De staatsvergunning kan worden gekocht in o.a. het gemeentehuis van Gerolstein. kijk ook op de website van de gemeente Gerolstein. Dat moet u persoonlijk doen, pasfoto meenemen (2 stuks) en als u die hebt, de kaart van de VNV; melden aan het loket en u loopt met de vergunning weer naar buiten. Het is aan te bevelen om zodanig vroeg te vertrekken dat u in de ochtend bij het gemeentehuis van Gerolstein bent; de afstand vanuit den Haag is ongeveer 360 km. Het Ferienhaus is vanaf 14.00 tot onze beschikking. U koopt de lokale vergunning vervolgens aan de bar van hotel ZUR KRONE, in Birresborn. Bekijk even of een weekvergunning niet voordeliger is dan een aantal dagvergunningen, die info kunt u ter plekke krijgen.
De kosten van de vistrip zijn als volgt (richtbedragen op basis van vorige ervaringen):  verblijf in Ferienhaus 90 euro (= huurprijs gedeeld door aantal deelnemers), ontbijt en lunch 40 euro ( idem: kosten gedeeld door aantal deelnemers). Overige versnaperingen, frisdrank, bier en wijn, verrekenen ook via hoofdelijke omslag, kosten grofweg 15 euro pp. De warme maaltijden regelen we zelf. Er is een aantal restaurants waar gegeten kan worden, Thai, Indonesisch, Duits ( Schnitzel) en de kosten liggen rond de 15 euro per maaltijd. Na inschrijving vragen we de deelnemers een voorschot op de te betalen kosten, die voorafgaand aan het verblijf gemaakt worden ( voor verblijfskosten en inkopen).
Tight Lines, René en Chris

Gegevens

Begin:
1 januari 2020 @ 08:00
Einde:
23 januari 2020 @ 08:00
Evenement Categorieën:
, ,
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Begin:
1 januari 2020 @ 08:00
Einde:
23 januari 2020 @ 08:00
Evenement Categorieën:
, ,