Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vissen op de rivier september 2022

10 september 2022 @ 09:00 - 17:00

Hallo vliegvissers.
We staan aan het begin van nieuw, en naar we hopen, een normaal visseizoen. We luiden deze in met een dagje riviervissen op 10 september. Een nieuw begin met nieuwe kansen op een nieuwe stek. Het verhaal gaat dat de rivier waarvoor we gaan ontstaan is doordat twee reuzen, broers, lang geleden in Zwitserland zijn begonnen met het graven van de Rijn. 100 jaar later kwamen ze aan bij Lobith, waar ze ruzie kregen. De broers gingen ieder hun eigen weg. De jongere reus groef door aan de Rijn, de oudste schiep de Waal. Wij volgen de oudere en wat wijzere broer en gaan vissen op de Waal nabij het plaatsje Herwijnen.

Het wordt dus en beetje pionieren voor iedereen. Echter, zoals gebruikelijk op de rivier gaan we waden en vissen voornamelijk op voorn en winde. Maar wel een maatje groter. Maak je nimf dus ook wat groter en zwaarder. Een goudkopje 4mm is geen overbodige luxe. Een pheasanttail doet het vaak goed. Maar ook een hazenoortje, of een streamertje van ongeveer 5cm kunnen verrassende vangsten geven. Gooi langs de wierbedden of zoek een mosselbank. Zie je de vis azen, ga lekker drijvend vissen. Kortom het is “have fun”want een vast recept voor vissenvangen bestaat niet.

Zoals gezegd 10 september is de dag. We spreken rond 9:00 uur af op waaldijk 1. . Laat met een mail aan René (renewetters@gmail.com) even weten of we je kunnen verwachten.

Gegevens

Datum:
10 september 2022
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Herwijnen
Waaldijk 7
Herwijnen, 4171CA Nederland
+ Google Maps
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gegevens

Datum:
10 september 2022
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Herwijnen
Waaldijk 7
Herwijnen, 4171CA Nederland
+ Google Maps