Compara volgens Klaas van der Heijden

De Compara volgens klaas. een goed vangende CDCvlieg op alle rivieren.

Benodigd materiaal:
Een droge vlieg haak maatje 12-16,
Zwart binddraad,
Een mallard veer,
Drie bruine/kaki CDC veertjes.
Grijze dubbing. Variaties op de kleur dubbing zijn natuurlijk mogelijk. Olijfgroen en zwart doen het ook prima

De haak in de vice zetten. De binddraad opzetten en wikkelen tot bij de haakbocht. Hierna staartje inbinden van twee even lange fibers van een Mallard veer de twee staartfibers iets omhoog zetten. De binddraad naar voren wikkelen over de mallardfibers tot iets voor het haakoog en daar de rest van de fibers afknippen.

 

 

 

De twee of drie CDC veertjes op elkaar leggen. Met de puntjes naar voren gericht en iets voor het haakoog op de haaksteel binden hierna omhoog zetten door een paar slagen binddraad voor de veertjes te zetten aan de kant van het haakoog. Dit zijn de vleugels.

 

 

 

De binddraad achter de vleugels brengen en met het binddraad een taps toelopend lijfje binden eindigend bij de staartfibers.

 

 

 

 

 

Dubbing op de binddraad zetten en van achter( bij de staart) in wat ruime slagen tot aan de vleugels naar voren wikkelen , waardoor een gesegmenteerd lijfje ontstaat.

 

 

 

 

Met de dubbing nog twee slagen voor de vleugel maken en twee wikkelingen met zwart binddraad achter het haakoog, dit is het kopje, en dan afbinden. En hierna de CDC vleugels iets uitwaaieren.

 

 

 

 

Het eindresultaat van opzij en van voren gezien.Een prachtige Compara en prima droge vlieg voor in de Nederlandse polder en Duitse rivieren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *