Wat Doe jij deze Zomer

Ik weet niet waar jullie gaan vliegvissen deze zomer en misschien weten jullie dat zelf nog niet eens. Daardoor kan het, door de vele mogelijkheden die ons land te bieden heeft, dat je soms de verkeerde beslissing neemt en dat je daar dus staat wanneer er nog geen vis zit of veel erger, je bent te laat en de vis zit op andere stekken.

Neem nu de polders: vliegvissen in de zomer, een molen op de achtergrond, koeien in de weide en de sloten vol @#%&# baggerzooi!

Ik ben gek op ruisvoorn vissen in de polder maar dan wel in het late voorjaar en late herfst.

Als de vis niet iets van de oppervlakte pakt, valt er bijna niet meer te vissen met een nimfje zonder er elke keer een paar ons draadalg uit te vissen. Nee, in de zomer zal je me op andere plekken zien staan, bijvoorbeeld de grote rivieren.

Ga eens naar de Nieuwe Waterweg en loop de eerste kribbe links van de pont van Maasluis op (daar gaat weer een stek van me). Wel er voorzichtig oplopen, niet vanwege het uitglijden maar omdat strak tegen de stenen harder, winde en brasem aan het azen is. Dus niet meteen op de kop van de kribbe staan maar eerst rustig de kanten afvissen. Als je dat gedaan hebt kan je op de kop gaan staan en met verzwaarde nimfen (maakt niet uit welke, je moet hem alleen goed vissen) of kleine streamertjes (zwart met een klein beetje glitter) rustig je driften maken.  Niet alleen de eerder genoemde winde zal ze hard pakken maar ook roofblei. Ik had zelfs een paar jaar geleden tussen de windes een paar finten op een hazenoor gepakt.

Denk ook eens wat verder weg zoals de Waal, Lek, of de Merwede allemaal goede rivieren voor grove vis.

Wat ook aardig is in de zomer zijn recreatieplassen maar dan wel in de avond want overdag haak je met je achterwaartse worp een opblaaskrokodil of nog erger de eigenaar ervan.  Juist op de plekken waar het overdag miegelt van de zwemmers en badderaars valt in de avond goed te vangen. De enige verklaring die ik er voor heb is dat de bodem is omgewoeld en dat het dus makkelijker fourageren is voor de vissen en misschien komen ze ook wel op een paar verloren patatjes af. Op deze putten zal je voornamelijk, brasem, voorn en baars vangen. Voor de vliegen hoef je niet moeilijk te doen als het (vaak) vreemd genoeg maar een goudkopje heeft. Tip: als je baars ziet jagen, probeer eens een gurgler…. spectaculair!

Ga eens naar Madestein, de Noord Aa of Vlietlanden. Bij deze laatste heb je trouwens ook grote kans op winde en roofblei(tjes) omdat er een open verbinding met de Vliet is.

Als laatste kan je natuurlijk je geluk op het zoute beproeven. Fint , zeebaars, sommigen vissen zelfs gericht op makreel. Stekken zat op de Waterweg, Maasvlakte en de vele pieren langs de kust. Vraag even aan de cracks welke vliegen hot zijn en waar de vis zich bevindt, enige kennis van de getijden is nodig. Dit is geen visserij voor watjes. Dus voor deze zomer stekken zat, probeer eens iets anders.

En …. als je mij niet wil tegenkomen, veel plezier in de polder.

Tight Lines,
Rene Wetters

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *