Pheasant Tail Nymph

Pheasant tail nymph is zo’n universeel patroon die je moet hebben. Verzwaard voor het stromende water of met koperdraad in onze polders. Het is en blijft altijd een topvanger. Je kan ook andere kleuren gebruiken. Ik vang bv goed op een olijfgroene variant. Maar zwart doet het ook uitstekend. Wat ook goed werkt is ipv een thorax te dubben een goudkleurige kraal op de haak zetten en hierover de fazanten dekschild maken.

Benodigde materialen:
Haak TMC 100 maten 10-16 of andere nimf haak
Koperdraad
Donkere dubbing voor de thorax
Fazantenveer
Lood naar behoefte.

 

Stap 1:Zet loodwikkelingen op de haak van de haakbocht naar het oog en daar een paar slagen terug als thorax.

 

 

 

Stap 2:Zet een binddraad op en wikkel over het looddraad heen een taps lijfje tot vlak voor de haakbocht.  Bind een koperdraadje in  voor de ribbing van het lijfje.

 

Stap 3: Bind met de fibers van fazantenstaart  een staartje in en knip het restant niet af. Ga met de binddraad tot vlak achter de thorax.

 

 

Stap 4:Wikkel met het restant van de fazanten fibers een lijfje en bind dit af achter de thorax. Wikkel met het koperdraadje een ribbing(4 of 5 slagen) kruislings over de fazantenfibers en bind dit af achter de thorax.

 


Stap 5:Bind bij de thorax voorzichtig zodat ze netje aan elkaar blijven zitten 4 of 5 fibers van een fazantenstaart in en wikkel hiervoor een thorax met dubbing.

 


Stap 6:Trek de fazanten fibers over de dubbing en bind af bij het haakoog.  Nog een kopje wikkelen en  dan afbinden. Pulk met een dubbingnaald wat fibers uit de thorax.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *