Vissen in Baggelhuizen

We gaan eind mei 2018 vissen op de plas van Baggelhuizen, gelegen onder Assen in Drenthe. Vlug nog wat vliegen binden en de spullen klaar zetten daar hoort ook de belly boot bij. En omdat het toch wel een aardig eindje rijden is hebben we ook nog een nachtje geboekt op een camping in een hutje in de buurt van de plas.
De avond ervoor vroeg naar bed dacht ik; helaas het werd nog 1 uur: alles klaar zetten en de koffie en broodjes klaar zetten en voor je het weet is het laat; shit morgen staat Marius om 6 uur op te stoep, gauw pitten.

De volgende dag dus vroeg op pad, na een uurtje of twee kwamen we aan bij de plas van Baggelhuizen, we waren netjes op tijd. Gauw de belly boten opgepompt en de hengels opgetuigd , klaar voor de start, hoe gaan we vissen? Marius gaat beginnen met een zinklijn en een booby en ik ga met een drijvende lijn en met buzzers vissen. O, dat wilde ik ook nog kwijt we werden vriendelijk ontvangen door de mensen van Baggelhuizen alles werd gauw geregeld en na een lekker bakkie zijn we gaan vissen. Ik kreeg al gauw een aanbeet en dat was nummer 1, dat gaat de goede kant op, nog maar net bezig en nu al vissen. Dat belooft nog wat,  maar daar bleef het bij. Marius ving op de booby ook zijn visje maar daar bleef het ook bij voor de ochtend ,we zouden om 1 uur wat gaan eten in de kantine. Een broodje bal en een sateetje met wat te drinken, want het was toch wel aardig warm geworden na de lunch. Gauw maar weer gaan vissen, we hadden wel gehoord dat de buzzers het goed moesten doen dus met goeie moed weer het water op, maar de aanbeten bleven uit. Marius had z’n dieptemeter bij zich en zo zagen we dat het,  waar we visten, ongeveer 4 a 5 meter diep was.  Dus ik gauw m’n  leader verlengd met een metertje of 3 en toen maar kijken of de vis daar wel aanwezig was.

Nog geen minuut later was m’n waker weg; aan de grond dacht ik, maar de ruk aan m’n hengel zei dat ik een vis had gehaakt. Toeval of had ik de vis gevonden? Na de dril gauw weer uitgeworpen en kijken of er nog meer waren. Ja hoor, na een aantal minuten weer beet: mis! Jammer, gauw aan Marius doorgegeven dat ik de vis gevonden had met de buzzers want hij ook moest overstappen op buzzers , dus gauw  de booby gewisseld voor de buzzers. Toen gebuzzerd “ onder de top” zo noemen ze dat, en de aanbeten bleven ook voor Marius  niet lang meer uit. Alleen was de klap ff te hard dus hij was alles kwijt. Nou dat beloofde  nog wat en zo vingen we ons visje wel .

Wat wel jammer was is dat we er al om half vijf mee moesten kappen want het personeel wilde om vijf uur de tent sluiten. Want we vingen toch wel aardig,maar ja aan alles komt een eind en we hadden morgen ook nog een kans.
Wat wel fijn was, dat we de belly boten in de schuur mochten stallen. Toen nog ff een versnapering genuttigd en afgerekend op naar de camping om een hutje te regelen. Dat was zo geregeld, het waren leuke kabouter huisjes maar groot genoeg voor met z’n tweeën. Daarna een lekker biertje gedronken, want dat hadden we wel verdiend. Later op de avond zijn we gaan Chinezen; dat was lekker en veel.  Terug  bij het hutje nog een biertje en toen maar gaan pitten en lekker dromen over de grote vis die we morgen zouden gaan vangen. ‘s-morgens een bakkie koffie gezet en broodje gegeten en toen maar weer gauw naar de plas toe. Daar nog ff een bakkie en  gauw de hengels opgetuigd. We zouden weer het zelfde doen als gisteren: Marius met de booby en ik met de buzzers.

Marius ving al gauw een vis maar bij mij bleef het stil. Geen reactie op de buzzers en Marius had er al drie te pakken, maar hij zat met chartreuse booby. Ik ook  gauw over op de zinklijn en met een booby, ik kreeg zowaar ook beet. Alleen Marius liep één op drie, dus als ik er één ving, ving hij er drie.

We vingen goed vis en tussen de middag maar weer een broodje bal en een versnapering. Namiddags vingen we ons visje wel weer. Ik heb nog ff geprobeerd met de buzzers maar die deden het niet. Dus maar weer gauw over op de booby en voor je het weet was het alweer tijd om te stoppen.
Gezien de vangsten over twee dagen hadden we ongeveer 20 mooie forellen gevangen TOP.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *