Een dagje belly-boaten op de Zoetermeerse Plas

We hadden veel enthousiaste verhalen gehoord, ook van onze eigen leden, over het vliegvissen in de Zoetermeerse Plas, ook bekend als de Noord-Aa plas. Een grote diepe plas, ooit uitgegraven om zand te winnen om Zoetermeer op te bouwen. Een aantal van onze leden vist daar regelmatig en rapporteerde goede vangsten; zowel vanaf de kant maar ook uit de Bellyboat.

Op 31 augustus 2014 traden we er met een tiental leden aan. We hadden ons nog eens door Weight Forward, onze Zoetermeerse collega’s, laten voorlichten dat we het beste de avond in konden vissen. Wij wilden er een dagje van maken en begonnen om 14.00 uur. Marius, Frans, Eduard, Ton, Leen, Twan en Gert en Hanafi in de Bellyboat. Job, Ben B en ikzelf kozen voor het wadend vissen en de rest.
Het weer was perfect, af en toe zon, regelmatig bewolking en slechts een enkel buitje. De laatste visberichten dateerden van voor de zomervakantie. Er werden toen grote voorns gevangen vanuit de Bellyboat, baarzen langs de kanten en in de avondschemer brasems op het strand.
Vandaag viel het echter tegen. In de middag vingen de belly-boaters nog wel enkele vissen, echter vooral baars(jes). De grote voorn bleek sporadische bijvangst te zijn. Vanaf de kant viel het ook niet mee. Het ondiepe deel tussen het strand en het eiland aan de noordkant leverde Ben B. een enkele mooie brasem op, het diepe deel helemaal geen vis. Het werd wandelen en zoeken naar stekken waar we wel vis konden verwachten. Voorbij het restaurant Aa-zicht, bij de parkeerplaats troffen we een stek vol met baars. Nog nooit zo klein gevangen op een redelijke nimf.
We besloten om toch de avond uit te vissen. Nieuwe tactieken en weer nieuwe stekken. Het leverde helemaal niets op. Ton en Leen besloten om de “lange kant”de oever langs de Aziëweg, af te lopen in de hoop daar grotere baarzen te vinden. Het werd niks.
In de loop van de avond werden we vergezeld door Gert-Jan en Mark, van Weight Forward. Ook zij visten zonder resultaat en wisten ons geen adviezen te geven die tot betere vangsten zouden leiden.
Redelijk verbaasd over zo weinig vangst sloten we de avond af. We konden geen enkele reden bedenken waarom het ons in dit visrijke water niet was gelukt om lekker te vangen. We kunnen slechts vooruit kijken en hopen dat het een volgende keer beter gaat.
En tot slot, na drie foto’s was de batterij van m’n camera leeg, ook dat nog……

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *