Een dagje snoeken in Hoenkoop

De vaarten langs de Hoenkoopserijweg en de Tiendweg tussen Haastrecht en Oudewater,  zijn zeer bekende en dus veel beviste snoekwateren. Op zondag 6 november 2016 waren de ‘s-Gravenhaagse Vliegvissers er met 12 man. Deze dapperen hadden zich niks aangetrokken van de weersvoorspellingen,die duidelijk aangaven dat het veel en hard zou gaan regenen en dat de wind ook merkbaar zou zijn. En dat was ook zo.

En dan toch erop uit trekken werd beloond: Ko ving als eerste een snoek in een lullig slootje waar afgevallen takken in lagen. Hij ving er zelfs een tweede snoek.
Ton pakte, na een heel stuk lopen en vissen, zijn eerste en kort daarop ook zijn tweede snoek. Bijzonder was dat Ton had besloten om met zeebaarsstreamers te gaan vissen, niet zo groot en heel wendbaar, dat werkte dus wel..
Leen viste met een “gewone” streamer en ving tegen de middag ook zijn snoek.
Marius had in de ochtend al een paar volgers gehad en pakte na de lunch een mooie snoek
Rond lunchtijd trok de regen even op en konden we gezamenlijk onze boterhammen opeten. En de tussenstand opmaken. De dreigende regen weerhield de meesten er niet van om de middag door te vissen.
Twan had een snoek gehaakt en toen hij deze op de kant trok loste de vis. Mooie discussie: heb je hem dan wel of niet gevangen. Jan tenslotte had echt pech: een mooie snoek die uiteindelijk in het water los schoot. Maar dan toch wel even de spanning gevoeld, toch?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *